Este mai bine să călătorești noaptea sau ziua?

15/09/2018

Este mai bine să călătorești noaptea sau ziua?

Este mai bine să călătorești noaptea sau în timpul zilei?

Dacă v-ați pus vreodată această întrebare, acest articol vă interesează.O să clarificăm unele îndoieli pe care probabil încă nu le cunoașteți. Astăzi dezbatem întrebarea pe care ne-au pus-o mulți șoferi: Este mai bine să călătorim noaptea sau ziua?

Ei bine ... totul are avantajele și dezavantajele sale. Sigur că ați auzit vreodată pe cineva care spune că preferă să călătorească noaptea, deoarece traficul este mai redus. Acest lucru este foarte adevărat, dar există și alți factori care fac probabilitatea ca un accident în acele ore să fie mult mai mare. Dacă vom împărți numărul de accidente rutiere în timpul nopții între numărul de călătorii în acele ore, vom obține o cifră mult mai mare decât dacă facem aceeași operație cu datele orelor de zi.
Aceasta înseamnă că riscul de a suferi un accident la călătoriile de noapte este mult mai mare. Răspunsul la întrebarea dacă este mai sigur să călătorești noaptea sau în ziua, este clar: ziua.

Dar de ce riscul de deplasare pe timp de noapte crește atât de mult?
Vizibilitatea este esențială pentru a conduce. O persoana complet surdă poate conduce, de asemenea, o persoana cu discapacitate fizică în brațe sau picioare, sau chiar dacă suntem surzi și muți tot putem conduce. Dar dacă avem probleme cu vederea, nu putem conduce, chiar dacă restul capacităților noastre fizice sunt 100%.

Motivul este, că majoritatea informațiilor de care avem nevoie pentru a putea conduce le primim prin vedere. Vaderea este esențială pentru a conduce. Aici aveți deja primul motiv pentru care conducerea noaptea este mai periculoasă, pentru că nu vedem.
Nu contează cât de bine functioneaza farurile noastre, sau cat de buna avem vederea, mereu vom avea un câmp vizual mult mai mic noaptea decât în timpul zilei. Noaptea percepem obstacolele mai târziu și ne rămâne mai puțin timp pentru a reacționa.

Un alt factor important de risc este oboseala. Ființa umană este un animal diurn. Ori de câte ori vom face ca,creierul nostru să muncească în orele când ar trebui să fie în repaus „forțaram instalația“.

Lumina crepusculară: mai rău decât conducerea noaptea

Orele de amurg, cât și în zori sunt cele mai periculoase. În aceste ore există o densitate ridicată a traficului, cu condiții de vizibilitate proaste și de obicei in aceste ore nivelul nostru de atenție este minim, sau suntem încă jumătate adormiți sau ne întoarcem acasă după o zi de lucru.

Pe scurt, deși ideea de a călători noaptea poate fi tentantă, adevărul este că este mai periculos decât să o faci în timpul zilei. Sfatul nostru este să vă deplasați întotdeauna pe lumina zilei și dacă nu există altă posibilitate decât să o faceți în timpul nopții sau în amurg, fiți atenți la riscuri, pentru a le evita cât mai mult posibil.

Colaborador: Cutite profesionale


Compartir: